Werklieden van Gigant BV uit Eersel leggen zonnepanelen op het dak van de Boschwegse kerk in Schijndel.  De zonnepanelen wegen zo'n 15 kilogram per stuk.
Volledig scherm
Werklieden van Gigant BV uit Eersel leggen zonnepanelen op het dak van de Boschwegse kerk in Schijndel. De zonnepanelen wegen zo'n 15 kilogram per stuk. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Van festivals naar kerk: ‘Dakhazen’ leggen nu zonnepanelen in Schijndel

SCHIJNDEL - Sjoerd van Berkel is normaal gesproken steigerbouwer op festivals als Tomorrowland en Rock Werchter. Nu legt hij samen met collega's zonnepanelen op het dak van de Boschwegse kerk in ‘zijn’ Schijndel. ,,We vallen echt niet van het dak hoor.” 

  1. Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
    PREMIUM
    13

    Energie­markt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoon­lijk­heid te maken’

    Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”