Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuurscentrum zit sinds de start van Meierijstad in 2017 al gevestigd in het monumentale Dommelrode in Sint-Oedenrode. Als het aan de politiek ligt, blijven de raadzaal en de griffie hier. © Robèrt van Lith/BD

Veghel de hoofdstad van Meierijstad? Geen denken aan!

SINT-OEDENRODE - Het bestuurscentrum van Meierijstad mogelijk vanuit Sint-Oedenrode naar het gemeentehuis van Veghel verhuizen? Geen denken aan!, zo oordeelt een ruim meerderheid van de gemeenteraad voor de tweede maal op rij. 

Volledig scherm
Mirjam van Esch, raadslid in Meierijstad namens Hart. © Meierijstad

,,Bij de fusie van Meierijstad werd besloten dat het gemeentehuis in Veghel kwam. Dat was voor nogal wat Schijndelaren en Rooienaren moeilijk te verkroppen. Als je straks ook nog het bestuurscentrum vanuit Sint-Oedenrode naar Veghel verplaatst, maak je van dit dorp zo'n beetje de hoofdstad van Meierijstad. Het idee alleen al getuigt van weinig gevoel voor wat er in deze samenleving leeft.” 
Met deze woorden maakte raadslid Mirjam van Esch van oppositiepartij Hart donderdagavond in Sint-Oedenrode duidelijk dat zij absoluut niet zit te wachten op een onderzoek naar een mogelijke verhuizing van het raadhuis en de griffie naar Veghel. En daarin staat Hart zeker niet alleen, want een ruime meerderheid in de gemeenteraad vindt zo’n onderzoek overbodig.