Volledig scherm
De winnaars van vorig jaar. © Archieffoto

Vierde editie van de dorpsquiz in Gemonde is een succes

GEMONDE - Zenuwen bij enkele deelnemers van de opdracht in de manege tijdens De Gemondse Quiz. ,,Zouden we écht op een paard moeten?" ,,Nee, 't zijn vast stokpaardjes." 

Tot de opluchting van menigeen bleken het inderdaad stokpaardjes te zijn. Ook de instructies riepen wat vragen op. ,,Wat is een volte? Een soort galop of zo?" Fleur van der Meijden van Het Slim Vôske legde het parcours razendsnel af, begeleid door teamgenoot Pim van der Doelen en aangemoedigd door Pims zusje Fiene. 

Terwijl er zelfs werd gehinnikt, stond de volgende groep alweer klaar om in Zaal Kloosterzicht een technische opdracht te vervullen. Gewapend met grote gereedschapskisten kwamen de deelnemers erachter dat het om een marshmallowchallenge ging. 

De Dwergen winnen de wedstrijd

Met twintig satéstokje, één meter metseldraad en één meter schilderstape moesten ze een zo hoog mogelijk, zelfstandig staand bouwwerk maken met op de top een marshmallow. De winnaars waren Maarten Kuijpers en Marcel van der Leest die ondanks hun teamnaam De Dwergen een hoogte wisten te bereiken van 1.85 meter. ,,Hij lijkt op de Burj Khalifa in Dubai", vond Kuijpers.

Intussen werden naarstig vragen beantwoord door de thuisfronten. Jenske Pennings en Lisa van Zambeek van team Kessel en Co hadden de kindervragen goed onder de knie. ,,Samen komen we er wel uit!" Joep van Genugten raadpleegde het Brabants Historisch Informatie Centrum. "Denk je dat je dingen over het oude Gemonde weet, maar 't valt toch tegen..."