De website van Hoesmaaktuhet.nl Voor 3 euro kunt u een maaltijd doneren aan bijvoorbeeld zorgpersoneel.
Volledig scherm
De website van Hoesmaaktuhet.nl Voor 3 euro kunt u een maaltijd doneren aan bijvoorbeeld zorgpersoneel. © Hoesmaaktuhet.nl

Voor 3 euro bezorgt u een vliegtuigmaaltijd bij zorgpersoneel

BOXTEL/TILBURG - Wat doe je met 30.000 vliegtuigmaaltijden die overbodig zijn omdat er niet meer gevlogen wordt vanwege de coronacrisis? Met die vraag in gedachte bedachten Brabantse bedrijven een oplossing: de actie hoesmaaktuhet.nl 

Wie 3 euro doneert via deze website bezorgt een vliegtuigmaaltijd bij medewerkers van ziekenhuizen of zorginstellingen die met corona te maken hebben. Of bij hulpbehoevende mensen. ,,Die 3 euro is voor de kostprijs van de warme maaltijd (2,24 euro, red) en voor de transactiekosten (35 cent, red). Het restbedrag gaat naar het Rode Kruis", zegt Steven van den Elzen van Stratego Branding uit Tilburg, het bedrijf dat met het idee kwam.  

De bezorgkosten voor de maaltijden zijn voor rekening van de bedrijven die deelnemen aan hoesmaaktuhet.nl ,,Het zijn hartige taarten, nog gezond  ook dus. En ze liggen in de diepvries, zijn dus nog wel een poosje goed te houden. Na bezorging kunnen ze in de oven klaargemaakt worden.” 

Quote

Inmiddels hebben we door 298 donateurs al meer dan duizend vliegtuig­maal­tij­den kunnen bezorgen

Steven van den Elzen , Hoesmaaktuhet.nl

De maaltijden zijn afkomstig van het bedrijf Pom Pie uit Rijnsburg. De actie is opgezet door meerdere bedrijven, waaronder de Brabantse ondernemingen Hexspoor uit Boxtel en Pitcher uit Den Bosch. Van den Elzen: ,,Inmiddels hebben we door 298 donaties al meer dan duizend vliegtuigmaaltijden kunnen bezorgen.”

Het aantal bestellingen dat mensen kunnen bestellen is niet gebonden aan een minimum, aldus Van den Elzen. ,,Maar het is natuurlijk wel fijn als donateurs in een keer meerdere maaltijden bestellen. Bijvoorbeeld voor een ziekenhuis of zorginstelling.”