De VVD wil terrassen ruim baan geven in coronatijd om horecaondernemers te ondersteunen.
Volledig scherm
De VVD wil terrassen ruim baan geven in coronatijd om horecaondernemers te ondersteunen. © Domien van der Meijden

VVD Gestel: ‘Geef horeca ruimte voor groter terras’

SINT-MICHIELSGESTEL - Omdat de horeca hard wordt getroffen door de coronamaatregelen wil de VVD in Sint-Michielsgestel extra ruimte bieden aan horecaondernemers voor grotere terrassen.

Als de horeca in Sint-Michielsgestel op 1 juni weer aan de slag mag van het kabinet, bieden de strakke regels rond corona niet veel mogelijkheden voor het terras. Er kunnen veel minder gasten zitten dan normaal. De VVD in Sint-Michielsgestel wil dan ook dat de gemeente coulant om gaat met de horeca en hen extra ruimte biedt om de terrassen wat groter te maken.

Quote

De pijn verzachten voor horecaon­der­ne­mers

Joost van der Steen, VVD Sint-Michielsgestel

Joost van der Steen (VVD) heeft het college gevraagd om tijdelijke, soepelere maatregelen te nemen voor horecaondernemers. ,,Om de pijn zoveel mogelijk te verzachten, zouden we extra ruimte moeten bieden”, zo meent Van der Steen. ,,Op een groter terras kunnen ze de 1,5 meterregels beter uitvoeren en toch wat meer gasten ontvangen.”

Geen extra kosten in rekening brengen

Mochten er ontheffingen nodig zijn voor dit soort maatregelen, zoals een overkapping, extra terrasruimte of coronaborden met maatregelen, dan wil de VVD dat de gemeente zich coulant opstelt. ,,En dat er daarnaast ook geen extra kosten in rekening worden gebracht voor bijvoorbeeld extra terrasbelasting.”

Contactpersoon aanstellen

Joost van der Steen ziet ook graag dat de gemeente een vast contactpersoon aanstelt voor de lokale horeca waar de horecaondernemers met hun vragen terechtkunnen. ,,Uit navraag bij de ondernemers blijkt daar behoefte aan te bestaan.”

Online bijeenkomst

De VVD heeft ondertussen met enkele ondernemers uit de horeca gesproken, maar wil graag van alle horecaondernemers weten hoe ze willen omgaan met de nieuwe coronaregels. ,,Daarom houden we 19 mei om 20.00 uur een online-bijeenkomst om te horen hoe zij erover denken en wat zij willen.”

Aanmelden voor de online bijeenkomst kan via vvdsintmichielsgestel@gmail.com