Volledig scherm
Zorgen over woningbouw zijn er al lang in dorpen als Keldonk. © Kirsten Rietbergen/BD

Waar blijven die woningen in dorpen van Meierijstad? Politiek vraagt om actieplan

SINT-OEDENRODE - Waar blijven die woningen in de kleine kernen van Meierijstad, zoals Eerde, Keldonk, Nijnsel, Olland, Wijbosch en Zijtaart? Die vraag stelt Lokaal Meierijstad. Deze oppositiepartij komt in de raadsvergadering van donderdag 7 november met een voorstel om het college te dwingen tot het presenteren van een actieplan vóór 1 maart 2020. 

Woningbouw in de kleine kernen is al vaak aan bod geweest in de gemeenteraad van Meierijstad. Maar volgens Lokaal Meierijstad worden er nog steeds veel te weinig huizen gebouwd in de kleine dorpen. Lokaal herinnert in het voorstel ook aan het mislukken van de bouwproef in Keldonk, zoals onlangs bekend werd. ,,Het college zou de regie nemen in Keldonk. Maar we zijn na zeven maanden nog geen stap verder. En de nood is hoog.”

 Oppositiepartij Gemeentebelang Meierijstad komt donderdag met een voorstel om woningbouw van de grond te krijgen in Olland. Dit dorp wacht al jaren op nieuwe woningen.  

Volgens het voorstel van Lokaal moet het college, na overleg met wijk- en dorpsraden, met een plan van aanpak komen hoe en wanneer er daadwerkelijk woningen worden gebouwd in de kleine kernen.