Ook in de gemeente Haaren zijn er dit jaar veel minder klachten over de processierups, zo'n beetje de helft ten opzichte van 2019. Joep van Alphen van Totaalboom Brabant uit Oisterwijk was donderdag in Helvoirt nog bezig met het wegzuigen van jeukrupsen. Dat bedrijf is ook actief in de gemeente Haaren, maar ziet daar dit jaar veel minder overlast van de jeukbeestjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in de gemeente Haaren zijn er dit jaar veel minder klachten over de processierups, zo'n beetje de helft ten opzichte van 2019. Joep van Alphen van Totaalboom Brabant uit Oisterwijk was donderdag in Helvoirt nog bezig met het wegzuigen van jeukrupsen. Dat bedrijf is ook actief in de gemeente Haaren, maar ziet daar dit jaar veel minder overlast van de jeukbeestjes. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Waar blijven ze dit jaar toch, die jeukrupsen?

SCHIJNDEL/BOXTEL - Die verschrikkelijke jeuk van de eikenprocessierups: Karin Smulders uit Wijbosch hoopt er dit jaar van verlost te zijn. Duidelijk is dat de jeukrupsen in deze regio lang niet zo hard toeslaan als vorig jaar. Mede dankzij corona. 

  1. Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?
    DE GROENE LEVENSADER

    Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 4 (en het slot van deze serie): de toekomst van de lelijkste oever van de Dommel.