Volledig scherm
PREMIUM
Jos Welte uit Wijbosch bij een van de palen waar lijnen tussen gespannen zijn voor boerenzwaluwen en huismussen. © Jan Zandee

Warm welkom in Schijndel en omgeving voor bedreigde boerenzwaluwen

VIDEOSCHIJNDEL/DEN DUNGEN - Hoge palen met stalen draden daartussen moeten op vijf plekken in Schijndel en omgeving boerenzwaluwen en huismussen lokken. Ook bij veeboer Jos Welte in Wijbosch. ,,Wij hadden al vier zwaluwnesten.” 

Handige beestjes noemt Jos Welte ze. ,,Die zwaluwen vangen heel veel vliegen en muggen in onze stallen", zegt de veeboer uit Wijbosch. ,,Het is een natuurlijke bestrijding. En ook nog heel erg milieuvriendelijk.” Daarom werkte hij onlangs maar wat graag mee aan het erfvogelproject van de Weidevogelbeschermingsgroep Schijndel en omgeving. 

  1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

    Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

    HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.