Will Huijbers uit Schijndel is een van de honderden vrijwilligers bij Welzijn De Meierij die telefonisch contact houden met oudere of kwetsbare mensen in Schijndel en Rooi.
Volledig scherm
PREMIUM
Will Huijbers uit Schijndel is een van de honderden vrijwilligers bij Welzijn De Meierij die telefonisch contact houden met oudere of kwetsbare mensen in Schijndel en Rooi. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Wat een belletje of boodschap al niet kan doen in crisistijd, ‘Zó fijn, want ik kan niet naar buiten’

SCHIJNDEL - Ineens is het leven compleet anders door het coronavirus. Voor veel oudere of kwetsbare mensen is een telefoontje al een godsgeschenk, zo ook voor Bianca Visser uit Schijndel. 

Een geschenk uit de hemel. Zo omschrijft Bianca Visser (59) uit Schijndel het verlossende telefoontje dat zij kreeg van Welzijn De Meierij. ,,Vrijwilligers uit Schijndel gaan boodschappen doen voor mij. Echt top, want ik durf de deur niet uit vanwege mijn slechte gezondheid en verlaagde weerstand.” 

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.