Volledig scherm
© Ron van Dijk Fotografie

Waterleiding kapot gerukt bij inbraak in clubhuis VV Irene: kantine staat blank

GEMONDE - Inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag voor flink wat schade gezorgd bij voetbalclub VV Irene aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. In de zoektocht naar waardevolle spullen werd een waterleiding kapot getrokken. Het resultaat: een kantine die blank staat.

Volgens voorzitter Johan Vorstenbosch is het lek in de keuken ontstaan. ,,Daar hebben ze een aanrechtblad weggerukt, waardoor er een waterleiding sprong.” Hij baalt er logischerwijs van, maar probeert het enigszins van de positieve kant te bekijken: ,,Er is weinig gestolen. We hadden een geldkistje, maar daar zat nauwelijks iets in.” 

Aan de slag

Nu moet er hard gewerkt worden om de rommel op te ruimen. Morgen is er een vrijwilligers- en sponsoravond in de kantine en aankomende zondag is er een loopevenement bij het sportpark waarbij de kantine als uitvalsbasis dient. ,,We kunnen aan de slag", lacht Vorstenbosch.

  1. Jong gezin stierf bij brand in café vlak voor Sinterklaas: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus klaar’
    PREMIUM

    Jong gezin stierf bij brand in café vlak voor Sinter­klaas: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus klaar’

    Bij een grote brand in café de Kom in het Brabantse Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video, gemaakt voor een vlogserie van de politie ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”