Volledig scherm
© Ron van Dijk Fotografie

Waterleiding kapot gerukt bij inbraak in clubhuis VV Irene: kantine staat blank

GEMONDE - Inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag voor flink wat schade gezorgd bij voetbalclub VV Irene aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. In de zoektocht naar waardevolle spullen werd een waterleiding kapot getrokken. Het resultaat: een kantine die blank staat.

Volgens voorzitter Johan Vorstenbosch is het lek in de keuken ontstaan. ,,Daar hebben ze een aanrechtblad weggerukt, waardoor er een waterleiding sprong.” Hij baalt er logischerwijs van, maar probeert het enigszins van de positieve kant te bekijken: ,,Er is weinig gestolen. We hadden een geldkistje, maar daar zat nauwelijks iets in.” 

Aan de slag

Nu moet er hard gewerkt worden om de rommel op te ruimen. Morgen is er een vrijwilligers- en sponsoravond in de kantine en aankomende zondag is er een loopevenement bij het sportpark waarbij de kantine als uitvalsbasis dient. ,,We kunnen aan de slag", lacht Vorstenbosch.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."