Volledig scherm
PREMIUM
Zo zag de oude Waterstaatskerk eruit met de oude begraafplaats die nu in het nieuws is vanwege de vele menselijke resten onder de parkeerplaatsen bij Albert Heijn aan de Kerkstraat. © Archief gemeente Haaren

‘We brachten opa's schedel en botten met de kruiwagen naar nieuwe begraafplaats Haaren’

HAAREN - Straks staan er hekken met zwart doek en wordt met veel piëteit de menselijke resten geruimd vlakbij de Albert Heijn in Haaren. In de jaren zestig ging dat héél anders. De schedel en beenderen van opa gingen met de zerk in de kruiwagen naar de nieuwe begraafplaats aan de Vissersstraat.

Misschien voor sommige Haarenaren een macaber idee. Als je de Albert Heijn aan de Kerkstraat in Haaren binnenloopt en nadenkt over wat je vanavond gaat eten, dat je dan buiten de super zojuist over tientallen, zo niet een paar honderd oud-Haarenaren bent gelopen. Ach, misschien ook niet zo luguber. De dood hoort nu eenmaal bij het leven, toch?

  1. Leiding geraakt tijdens werkzaamheden in Haaren, geen ontploffingsgevaar
    VIDEO + update

    Leiding geraakt tijdens werkzaamhe­den in Haaren, geen ontplof­fings­ge­vaar

    HAAREN - Bij graafwerkzaamheden in Haaren is woensdagmiddag een leiding van de Rotterdam-Rijn Pijpleiding Maatschappij (RRP) geraakt. Er is sprake van een lekkage van nafta en Strukton is ter plekke om de leiding te maken. Volgens officier van dienst van de brandweer Gert-Jan van Extel is er geen ontploffingsgevaar. De hulpdiensten hebben het gebied afgezet. Rond 22.30 uur waren de hulpdiensten nog steeds bezig met dichten van het gat.