Volledig scherm
PREMIUM
De 84-jarige Wim Bosmans uit Schijndel op veteranendag op het basecamp in Schijndel © Olaf Smit

Wim Bosmans uit Schijndel schuilde voor granaten: ‘Het was vier weken lang bats, bats, bats!’

Bevrijding 75 jaarSCHIJNDEL - Wim Bosmans zat 75 jaar terug in een schuilkelder tijdens de granaatweken in Schijndel. Herinneringen hieraan kwamen donderdag terug bij een bezoek aan de veteranendag op het basecamp. ,,Bijna alles was kapot geschoten.” 

De tranen stonden in zijn ogen. Zo erg baalde Wim Bosmans (84) uit Schijndel dat hij de stoet met historische oorlogsvoertuigen - ter herinnering aan de bevrijding van 75 jaar terug - van afgelopen weekeinde moest missen. De Schijndelaar was nog onvoldoende hersteld van zijn longontsteking. Des te mooier vindt hij het dat hij deze donderdag bij de veteranendag op het basecamp tussen Schijndel en Eerde kan zijn. ,,Echt geweldig om dit allemaal te zien. Het roept heel veel herinneringen bij mij op.”

  1. Schijndel heeft een grote tentoonstelling oude tv's en radio's: ‘80 procent werkt nog’
    PREMIUM

    Schijndel heeft een grote tentoon­stel­ling oude tv's en radio's: ‘80 procent werkt nog’

    SCHIJNDEL - Is de één helemaal lyrisch over zijn postzegelverzameling, de ander van muziek of zijn/haar vrijwilligerswerk; voor Leon van Roozendaal uit Schijndel is zijn verzameling oude televisietoestellen, radio's en allerlei elektrische apparatuur zijn grootste hobby. Zo'n 150 toestellen van allerlei afmetingen staan opgesteld in zijn winkel, waar eerst installatiebedrijf Van Roozendaal gevestigd was dat inmiddels is verhuisd naar de achterzijde van de panden aan de Boschweg.