Volledig scherm
De Nederland metalband Ex Libris met Dianne van Giersbergen uit Liempde. © Jeroen Moerdijk

Zangeres Dianne van Giersbergen uit Liempde zoekt financiers voor album 'Ann'

LIEMPDE - Dianne van Giersbergen, internationaal bekende zangeres uit Liempde, zoekt financiers om haar derde album te kunnen maken met haar band Ex Libris. Via GoGetFunding wil ze voor 15 juli 25.000 euro ophalen voor het maken van het album Ann. De actie is enkele dagen geleden gestart en er is bijna 7.000 euro binnen.

Ann gaat over drie verschillende vrouwen uit drie verschillende landen, culturen en tijdperken. Over elke vrouw schrijft Van Giersbergen (33) drie nummers. De eerste drie zijn klaar. Er verschijnen voor de sponsors drie cd's met op elk drie nummers over een vrouw. Aan het einde van de rit komt het hele album uit, op vinyl en cd. 

Van Giersbergen nam ook al drie platen op met de Duitse symfonische metalband Xandria. Met Ex Libris maakt ze progressieve metal. Financiers kunnen verschillende tegenprestaties krijgen voor hun steun. Zoals een luistersessie in de opnamestudio in Rijen. 

Vertrouwen

Dianne van Giersbergen treedt al vele jaren op als zangeres. Ze heeft volgens eigen zeggen een trouwe schare fans opgebouwd, ook buiten Nederland. Daarom heeft ze er vertrouwen in dat het benodigde geld bijeen komt. Als dat niet lukt? ,,Dan moeten we er zelf meer bijleggen." 

Crowdfunding is tegenwoordig de gewoonste zaak in de muziekwereld. Veel artiesten kunnen zelf de kosten van een plaatopname niet opbrengen. In het verleden financierden platenmaatschappijen veel vaker voor. ,,Dat geld moesten artiesten daarna terugbetalen, via de verkoop van cd's of merchandise tijdens optredens. Nu vragen we eigenlijk vooraf steun van onze fans."  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement