Sil Kwaspen alias de Bouwrakker
Volledig scherm
Sil Kwaspen alias de Bouwrakker © Bart Coolen

Zeveren in Dun Birrekoal ‘laot oe nie los’

BERLICUM - Ruim 1250 mensen waren de afgelopen drie weekenden getuige van één van de zeverdursoavunden in Dun Birrekoal (Berlicum en Middelrode). 

Een van de grote gangmakers van het carnavaleske gezever in de laatste jaren was Camiel Stokkermans. Maar aangezien hij sinds de elfde van de elfde tot Prins Dun Birrekoal werd benoemd, zat hij nu niet als artiest maar als hoogheid op het podium. “Het begon wel weer te kriebelen, toen ik tijdens de generale repetitie de blauwwitte ton zag staan. Maar het heeft ook iets magisch om het zeveren als Prins mee te maken. Vooral de interactie met de artiesten en het publiek is speciaal”, zegt de Berlicumse prins. 

Afsluiting Hoogstraat

Na de opening met de springdinger begon Christy van den Broek met zeveren. Zij trad op als invaller voor haar moeder die door stemproblemen moest afzeggen en had slechts een week de tijd om haar rol te leren. Marc Vissers nam de lokale politiek voor zijn rekening. Net als de Bouwrakker (Sil Kwaspen) dreef hij de spot met de vier wekende durende afsluiting van de Hoogstraat voor de aanleg van een eenvoudig verkeersplateau. 

Een lach en een traan

De Blaouw Groentjes, Joachim & Anouk, de Drie Ka’s en de slager zorgden voor tussenacts. Ook Ko de Koerier (Ronny Ruijs) en Heintje (Peter Bok) kregen de lachers op hun hand. Prins Camiel was blij met de avonden: “De bezoekers zijn getrakteerd op een prachtige onbezorgde avond met veel vermaak, dans, zang en acteertalent met een lach en een traan. Soms beseffen we te weinig dat we dit samen voor en met elkaar krijgen in Dun Birrekoal. Dit sluit naadloos aan bij ons thema ‘Ut laot oe nie los!’ ”