Kleurrijke saffraanrisotto met garnalen
MaggiWe negeren de winter en doen gewoon alsof we aan een romantisch tafeltje op een mooi plein in Italië zitten. Dit is precies hoe familie van der Lecq het ook aanpakt. Vroeger ging Daan met zijn hele familie regelmatig op vakantie naar idyllische plekjes in Italië. In een klein Italiaans stadje heeft Daan voor het eerst de saffraan pasta gegeten. Eenmaal thuis, heeft hij er een kunst van gemaakt om ieder recept zo goed mogelijk na te maken. Daan verving de pasta voor risotto en liet zijn hele familie ervan proeven. “Het is heerlijk”, klonk het. Tijd om ook jouw familie te laten proeven van deze smeuïge risotto en je in Italiaanse sferen te begeven. Deze risotto met saffraan, garnalen en courgette is een kleurrijk en smaakvol feestje op je bord. Buon appetito!
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Kleurrijke saffraanrisotto met garnalen
Tover een Italiaanse smeuïge risotto op tafel. Dit recept is een smaakvol feestje op je bord met saffraan, courgette en garnalen.
Ingrediënten
2 blokjes MAGGI Rustic Bouillon Mediterranean
0,05 gr saffraan
500 ml kokend water
1 sjalot
2 el zonnebloemolie
150 gr risotto rijst
50 ml room
1 el ongezouten roomboter
50 ml witte wijn
1 teentje knoflook
½ courgette
10 grote garnalen
50 gr Parmezaanse kaas
5 gr milde kiemgroente
Bereidingswijze
Meng de bouillonblokjes en de saffraandraadjes met warm water. Laat dit even staan zodat de smaak van de saffraan goed in de bouillon kan trekken.
Snipper vervolgens een sjalotje. Verhit een pan met de helft van de olie. Voeg hier de sjalot en de risottorijst toe. Fruit deze kort aan.
Voeg vervolgens de bouillon in delen toe. Roer de risotto goed door. Voeg pas een nieuw deel bouillon toe wanneer het vorige is opgenomen door de rijst. Blus het geheel af met wijn. Voeg wanneer alle bouillon is opgenomen de boter toe. Laat dit opnemen door de rijst.
Pers de knoflook en snijd de courgette in kwarten en vervolgens in schijfjes. Verwarm in een andere pan de overige olie en fruit hierin de knoflook aan. Voeg na 1 minuut de courgetteplekjes toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten totdat ze lichtbruin zijn.
Bak apart de garnalen, ongeveer 1,5 minuut aan iedere kant.
Schep daarna de courgette en garnalen over de risotto en maak af met wat versgeraspte Parmezaanse kaas en de kiemgroente.
Heb jij een lekker recept met een mooi verhaal?
Heb jij een lekker familierecept dat al generaties lang meegaat? Of een recept dat iedereen echt een zou moeten proberen? Deel het dan hier met MAGGI. Wie weet win jij een MAGGI-kookpakket of een van de andere mooie MAGGI prijzen!
Zoek je nog meer receptinspiratie? Ga naar www.maggi.nl/laat-inspireren-door-heerlijke-recepten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.