Volledig scherm
De jaarmarkt in Chaam op archiefbeeld. © RON MAGIELSE

10.000 man verwacht bij jaarmarkt Chaam

CHAAM - De Dorpsstraat in Chaam wordt zondag 12 augustus omgetoverd in een jaarmarkt: één grote winkelstraat met vele kraampjes en vijf terrassen. 

Traditiegetrouw wordt tijdens de jaarmarkt een wedstrijd voor standwerkers gehouden. Aan het bestuur van het jubilerende Cambokoor de zware plicht om de vijftien vlot babbelende deelnemers te jureren. De prijsuitreiking is na afloop van de markt in café De Loco. 

Verder is er een rad van fortuin ten bate van Amiguito, een stichting die zich inzet voor kansarme- en weeskinderen in Mexico en op het Brouwerijplein verkopen kinderen allerlei spulletjes. De jaarmarkt duurt van 10 tot 17 uur, de organisatie verwacht zo’n 10.000 bezoekers. 

  1. Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    BREDA - Nog een dag of tien te gaan, maar wie zich dit weekeinde al in kerstsferen wilde onderdompelen, had de plekken in Breda voor het uitkiezen. Uiteraard was er Betoverend Breda, dat vrijdagavond officieel opende en tot en met 6 januari duurt. Het trok het eerste weekend al een hoop publiek, geholpen door het eerste sneeuwlaagje van deze winter. Maar ook buiten het centrum was het feestdagensfeer dat de kerstklok sloeg. Kerstmarkten in de binnenstad, Prinsenbeek, Princenhage, het Ginneken en de Belcrum vochten om de gunsten van het publiek, en allemaal wonnen ze. Aan belangsteling hadden ze geen van alle te klagen.

In samenwerking met indebuurt Breda