Volledig scherm
De N639 door de dorpskom van Chaam. © Jacques Hendriks

2,5 miljoen euro voor aanpak N639 in Chaam

CHAAM - De provinciale weg N639, die door het centrum van Chaam loopt, wordt aangepakt. De kosten voor groot onderhoud en aanvullende maatregelen voor een verbeterde leefbaarheid worden geraamd op zo’n 2,5 miljoen euro, laat de gemeente Alphen-Chaam weten.

De Provincie Noord-Brabant moet sowieso groot onderhoud uitvoeren aan de N639. Voor wat betreft de financiële consequenties van aanvullende maatregelen in het kader van veiligheid en leefbaarheid moet de gemeenteraad van Alphen-Chaam nog een besluit nemen.

Overnemen

De gemeente wil de snelheid in de dorpskern graag terugbrengen van 50 naar 30 kilometer per uur. De provincie ziet dat niet zitten, maar heeft Alphen-Chaam wel aangeboden om dat deel van de N639 over te nemen, waarna de gemeente een andere keus kan maken. “Zo’n overname is nu niet aan de orde. Er is geen zicht op de financiële gevolgen en toekomstscenario’s”, aldus wethouder Frank van Raak.

Fietspad

Tijdens het overleg tussen provincie en gemeente is ook gesproken over de verlichting langs het fietspad naast de N639 (Bredaseweg) tussen Chaam en Ulvenhout. Afgelopen woensdagochtend fietste Van Raak nog uit protest met bezorgde ouders en een grote groep tieners in het pikkedonker over dit pad. “De gedeputeerde begrijpt onze zorgen over de veiligheid van fietsers in het donker. Hij vraagt ons een voorstel te doen om met een innovatieve en duurzame lichtoplossing de situatie te verbeteren. Uiteraard gaan we dat zo snel mogelijk oppakken.”

In samenwerking met indebuurt Breda