350 kerstmannen rennen door Breda en halen 10.065 euro op

videoBREDA - Driehonderdvijftig vrolijke gezichten stonden, ondanks een nare spat regen , vol goede moed aan de start van de jaarlijkse Rotary Santa Run in het Bredase Ginneken. De kerstmannen en -vrouwen volgden met de Ginnekenmarkt als startpunt één of twee rondjes van drie kilometer. 

Met de winterrun is een bedrag opgehaald van 10.065 euro. Dit geld wordt verdeeld onder de Stichting Zomerkampen en de Stichting Maatschappelijke Activiteiten Nuwenhuys. De deelnemers spekten het goede doel bij de aanschaf van de kerstpakken, die eerder al door sponsoren beschikbaar zijn gesteld. 

Oud-burgemeester

Onder de deelnemers Bredaas oud burgervader Peter van der Velden. ,,Aan de singelloop heb ik al verschillende keren meegedaan”, aldus Van der Velden. ,,De Santarun loop ik nu voor het eerst.” De oud-burgermeester heeft er duidelijk zin in. Al geeft hij eerlijk aan niet de grootste fan te zijn van sporten in de kou. 

Vivian Vosters uit Chaam is met haar twee jaar waarschijnlijk de jongste deelnemer. Vader Daan, die haar dit jaar nog in de wandelwagen zal rondrijden, schat in dat ze volgend jaar al zelf mee zal kunnen rennen. 

Zijn vrouw, oorspronkelijk afkomstig uit de VS, groeide op met Santa Claus. Niet gek dus dat ze nog steeds dol is op evenementen als deze. ,,Ik zag toevallig een aankondiging op mijn werk hangen”, zegt ze. Een het sprak me meteen aan. Wat mij betreft doen we dit voortaan elk jaar.”

Vakantie voor arme gezinnen

De organisatie van de Rotary Santa Run in het Ginneken is een samenwerking tussen de vier Bredase Rotaryclubs, Breda, Breda-Mark en Aa, Breda Mastbos en Breda-Zuid. 

Met het ingezamelde geld is Stichting Maatschappelijke Activiteiten Nuwenhuys - een stichting die mensen mét en zonder beperking nader tot elkaar brengt - van zins een project te starten rondom het samen bakken van brood en pizza's. De Stichting Zomerkampen gebruikt het geld om voor het 50e jaar kinderen uit arme gezinnen een vakantie te kunnen bieden.

Volledig scherm
De start en finish was op de Ginnekenmarkt. © MaRic Media / Perry Roovers
Volledig scherm
De Stichting Zomerkampen gebruikt het geld om voor het 50e jaar kinderen uit arme gezinnen een vakantie te kunnen bieden. © MaRic Media / Perry Roovers
Volledig scherm
De organisatie van de Rotary Santa Run in het Ginneken is een samenwerking tussen de vier Bredase Rotaryclubs, Breda, Breda-Mark en Aa, Breda Mastbos en Breda-Zuid. © MaRic Media / Perry Roovers
Volledig scherm
Met de winterrun is een bedrag opgehaald van 10.065 euro. © MaRic Media / Perry Roovers
Volledig scherm
Driehonderdvijftig vrolijke gezichten stonden, ondanks een nare spat regen , vol goede moed aan de start van de jaarlijkse Rotary Santa Run in het Bredase Ginneken. © MaRic Media / Perry Roovers
  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.

In samenwerking met indebuurt Breda