Volledig scherm
Memphis Maniacs.

6 tips voor de zondag van Breda Barst; waar moet je bij zijn geweest?

BREDA - Breda Barst is al jaren een mix van een gezelligheids- en belevingsfestival. Voor wie toch voor de muziek gaat is er genoeg te signaleren. Zit er een nieuwe Kensington, Jett Rebel of Triggerfinger tussen de artiesten die dit jaar op het podium staan? Popjournalist Willem Jongeneelen ging alvast op onderzoek uit en tipt voor zondag de volgende zes namen.

Volledig scherm
DISHKING © Wout van Heck

Dishking (Amstel Stage, 14.25 - 15.00 uur)

Remember Jason de Laat? Ruim tien jaar geleden debuteerde deze uit Oosteind (onder de rook van Oosterhout) opererende zanger/songschrijver met bezwerende Americana, met muzikale lijntjes naar zowel Elvis Presley, Johnny Cash als Nick Cave. Hij is terug! Benieuwd of hij nog altijd even eigenzinnig, rootsy en sexy is.

Sons (BE) (Spaanse Kraag, 17.10 - 17.55 uur)

Sterke vertegenwoordiger van De Nieuwe Lichting 2018, een talentenpool van de Vlaamse radiozender Studio Brussel. Lieve zonen van moeders uit Melsele die eenmaal een gitaar rond de nek dragend psychedelische garagepunk maken van het smerigste soort. Met wel altijd een meezingbaar refrein!

Volledig scherm
MILLIONAIRE © Charlie De Keersmaecker

Millionaire (BE) (Amstel Podium, 19.10 - 20.05 uur)

Twaalf jaar zat er tussen album nr. 2 en 3. De band van zanger/componist Tim Vanhamel is terug en beter dan ooit. De groove is terug, maar naast funky passages, neo-psychedelica is er ook smerige indierock en elektronica in songs over verwoesting, vertwijfeling en jezelf herpakken. Millionaire heeft het weer dik voor elkaar. Champagne!

La Jungle (BE) (Spaanse Kraag, 20.10 - 20.55 uur)

Duo dat staat voor waanzin, energie, dansritmes, metalgitaren, loops, uitzinnige zangpartijen, punkcore en in trance geraken. Dit Waals duo uit Bergen (Mons) zorgt voor het meeste decibellen per vierkante meter. Letterlijk, want de drummer en gitarist hebben samen niet meer podiumruimte nodig. Denk aan een mix van LCD Soundsystem en Mastodon. 

Jeangu Macrooy (Amstel Podium, 20.35 - 21.25 uur)

Surinaamse soulzanger van formaat, zowel letterlijk als qua stembereik. Hij heeft sinds kort Nederland als uitvalsbasis. Zijn soulvolle folk, met ook kritiek op 'ons' slavernijverleden, werd op Lowlands en North Sea Jazz als ontroerend en puur ervaren. Zijn fraaie stem kent gelijkenissen met die van de Brit Michael Kiwanuka. Met recht 3FM Serious Talent.

Memphis Maniacs (Amstel Podium, 21.55 - 23.00 uur)

Breda Barst gaat al 23 edities lang voor artiesten met originele eigen muziek. Voor de feestband Memphis Maniacs maken ze graag een uitzondering. Die band speelt live mash-ups zoals dj's hits in- en door elkaar mixen. Het knippen en plakken van fragmenten van Beatles tot Britney Spears werkt overal; van Zwarte Cross, Concert at Sea tot Breda Barst. 

In samenwerking met indebuurt Breda