Actiebereidheid groot in Amphia Ziekenhuis: honderden medewerkers willen ‘actie, actie!’

videoBREDA - De medewerkers van het Amphia Ziekenhuis hebben dinsdagmiddag duidelijk gemaakt dat ook zij bereid zijn actie te gaan voeren voor een betere cao. De actievergadering in het bedrijfsrestaurant werd door honderden medewerkers bijgewoond.

Die lieten zich niet onbetuigd. ‘Actie, actie’, klonk het massaal toen FNV-bestuurder Wilma Peters het personeel in het bomvolle restaurant aan de Molengracht vroeg of de medewerkers in september bereid zijn zondagsdiensten te gaan draaien om de ziekenhuiswerkgevers zo te dwingen met een beter cao-bod te komen.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda