Agenten steken personeel Amphia Breda hart onder de riem

videoBREDA - Agenten van het politieteam Weerijs en Markdal in Breda hebben donderdagavond personeel van het Amphia Ziekenhuis verrast met een bezoek. Met negen wagens verschenen ze even voor zeven uur bij de Spoedeisende Hulp. 

Terwijl de agenten de sirenes lieten loeien, ontrolden ze een spandoek met de tekst ‘Samen Sterk’ en werd er geklapt voor enkele tientallen Amphia-medewerkers die even naar buiten kwamen.

Een actie die donderdag ‘spontaan’ was bedacht, zei Lars Scheve namens het politieteam Weerijs en Markdal. ,,Het is een klein gebaar waarmee we de zorgmedewerkers een hart onder de riem willen steken. Want de zorg doet momenteel ontzettend veel voor alles en iedereen.”

Agenten hebben donderdagavond personeel van het Amphia Ziekenhuis verrast met een bezoek.
Volledig scherm
Agenten hebben donderdagavond personeel van het Amphia Ziekenhuis verrast met een bezoek. © Gerlach Hochstenbach
Agenten bij Amphia ziekenhuis.
Volledig scherm
Agenten bij Amphia ziekenhuis. © Perry Roovers
 1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.
 2. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Breda