Volledig scherm
Drukte bij de exposities van BredaPhoto in het centrum van Breda. © Ramon Mangold / Pix4Profs

Al ver over de grens lonkt BredaPhoto

BREDA - BredaPhoto lijkt meer bezoekers te trekken dan ooit. Mede gelokt door lovende artikelen in landelijke media, grijpen mensen de zonnige zondag aan voor een dagje Breda.

Hoe ze het vinden? In het Chassépark in Breda begint een groep van veertien West-Vlaamse fotografiestudenten enthousiast door elkaar te praten. "Fantastisch", roept er één. "Wat een geweldig festival", zegt een ander. Om dan opeens door de knieën te zijgen, een fotocamera voor het gezicht. "Sorry, er was iets schoon."

Kwaliteit
Drie dagen zijn de veertien studenten nu al bij BredaPhoto. En nog steeds kunnen zij er geen genoeg van krijgen. Dat komt door de kwaliteit van de fotografie op het festival, absoluut. Maar ook door de sfeer. "Kijk eens om je heen", zwaait docent Luc Dewaele.

Door zijn ogen is het te zien. De talloze clubjes mensen die tussen de appartementencomplexen rond de tientallen foto's drentelen. De jas over de arm, een plattegrond in de hand en - niet zelden - een fotocamera om de hals.

Internationaal
Wie luistert, hoort opvallend veel Vlaams. Sowieso doet BredaPhoto zijn naam van 'international' fotofestival eer aan. Finnen, Duitsers, Britten, Amerikanen, Chinezen, zelfs vanuit Taiwan werden al fotoliefhebbers gespot.

Maar ook uit Nederland zelf. Naar Breda gelokt door de lovende media-aandacht die BredaPhoto inmiddels landelijk kreeg.

Lees maandag veel meer in BN DeStem

Volledig scherm
Drukte bij de exposities van BredaPhoto in het centrum van Breda. Expositie van Robin de Puy. - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs -
Volledig scherm
Drukte bij de exposities van BredaPhoto in het centrum van Breda. - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs -
Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Breda