Volledig scherm
Erik Wilmsen (GBA) © Gemeente Alphen-Chaam

Alphen-Chaam heeft college: Janssen (CDA), Wilmsen (GBA) en Van Raak (GBSV)

ALPHEN - Alle vijf de fracties in de gemeenteraad van Alphen-Chaam zijn het over een raadsakkoord eens geworden. De nieuwe wethouders zijn ook al bekend. Corry Janssen blijft voor het CDA in het college zitten. Erik Wilmsen treedt voor GBA aan en Frank van Raak voor GBSV.

Het raadsakkoord heeft als titel “Hart voor de leefomgeving” en bevat op hoofdlijnen de richting die de gemeenteraad de komende 4 jaar op wil gaan.  Informateur Heleen van Rijnbach (oud-burgemeester van Etten-Leur) kijkt terug op een 'constructief en plezierig proces'.

Wilmsen (38) werd als derde op de kieslijst van de Alphense partij GBA in de raad verkozen. Hij is nu nog werkzaam als jurist omgevingsrecht en stedenbouwkundige bij de gemeente Halderberge. Voor zijn partij volgt hij in het college Ad van de Heijning op.

Frank van Raak (49) presenteerde zich samen met Hanneke Willemstein als lijsttrekkersduo voor het in Chaam gewortelde GBSV. Hij voerde de  afgelopen raadsperiode als fractievoorzitter namens GBSV oppositie. 

Corry Janssen-Janssen (66), zittend wethouder, wist voor haar CDA de verkiezingen op 21 maart nipt te winnen.

Portefeuilleverdeling

Burgemeester MinsesBestuurlijke coördinatie, openbare orde en veiligheid, APV/evenementen, communicatie, toerisme en recreatie, handhaving, kunst en cultuur, Cittaslow.

Wethouder Janssen: Sociaal Domein, waaronder WMO, subsidiebeleid, volksgezondheid, jeugdbeleid, ouderenbeleid en onderwijs.

Wethouder WilmsenBestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, Omgevingswet, duurzaamheid, volkshuisvesting, financiën.

Wethouder Van Raak:  Leefbaarheid, afval en afvalverwerking, openbare werken, verkeer, economische zaken, werkgelegenheid, sociale zaken en werkvoorziening.

Volledig scherm
Frank van Raak (GBSV) © Gemeente Alphen-Chaam
Volledig scherm
Corry Janssen-Janssen (CDA) © Gemeente Alphen-Chaam
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opsporingsdiensten richten zich komende tijd op fruit als deklading voor cocaïnesmokkel in Brabant
    PREMIUM

    Opsporings­dien­sten richten zich komende tijd op fruit als deklading voor cocaïne­smok­kel in Brabant

    BREDA - De doelwitten van maandag en dinsdag staan op tweeënhalve meter papier op de wand van de vierde verdieping van het Bredase politiebureau aan Mijkenbroek. Het gaat om fruithandelaren en -transporteurs uit Breda en omgeving van wie opvallende signalen zijn verzameld door politierechercheurs en onderzoekers van de Financial Intelligence Unit (FIU). De opsporingsdiensten richten zich de komende tijd op fruit als deklading voor cocaïnesmokkel.

In samenwerking met indebuurt Breda