Volledig scherm
PREMIUM
De Zundertse buurtschap De Berk komt dit jaar met ‘Europa’ uit de bouwtent. Een kolossale, metershoge corsowagen, over prinses Europa die op zijn rug werd meegevoerd door de Griekse god Zeus, vermomd als stier. Foto Pix4Profs/Jan Stads © Pix4Profs/Jan Stads

Anatomie van een corsowagen

ZUNDERT - Honderdduizenden dahlia's op één zo'n imposante corsowagen. Maar wat zit eronder? Hoe geven al die Zundertse buurtbouwers de boel zo fraai vorm? De anatomie van een praalwagen, uitgelegd door een grootmeester.

Oké, die vent van Van Gogh, die van de zonnebloemen, kennen ze overal buiten Zundert.  Maar in het dahliadorp zelf weet ook werkelijk iedereen wie Jack Braspennincx (63) is. Hij ís corso. Een van de roergangers bij buurtschap De Berk.

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda