Volledig scherm
Het Annahuis aan de Haagweg in Breda. © Het Annahuis

Annahuis in Breda bestaat 25 jaar en zet de deuren open

BREDA - Het Annahuis aan de Haagweg in Breda sluit het 25-jarige jubileum af met een nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 9 januari. Iedereen is welkom tussen 10.30 en 15.00 uur: vrijwilligers, oud-bezoekers, wijkbewoners en andere belangstellenden. Het wordt, zo kondigt het Annahuis aan, een dag van gezelligheid en ontmoeting, herinneringen ophalen en foto’s bekijken.

Wethouder Miriam Haagh (PvdA) neemt om 11.45 uur het eerste exemplaar van het jubileummagazine over 25 jaar Annahuis in ontvangst. Vervolgens wordt buiten een bord met het nieuwe logo onthuld. De koks van de Annakeuken verzorgen om 12.00 uur een gratis lunch (aanmelden kan op info@annahuis.nl). 

Kerkgemeenschappen

Het Annahuis is gevestigd in de voormalige pastorie van de Sint Annakerk aan de Haagweg. De kapucijnen verlieten het pand in 1995, na sluiting van de kerk, waarna katholieke en protestantse kerkgemeenschappen het Annahuis oprichtten. Het huis steunt mensen in het verzet tegen onrecht en uitsluiting. Mensen kunnen er dagelijks terecht en vinden een luisterend oor. Zo vervult het ook een brugfunctie naar maatschappelijke en kerkelijke instanties. Het Annahuis wil uitgroeien tot oecumenisch stedelijk diaconaal expertisecentrum. 

In samenwerking met indebuurt Breda