Volledig scherm
Ruud Walenberg (links) van Avans en Ruth Groenewoud (rechts) van stichting Miss IQ met 31 dozen aan schrijfblokken en pennen. © ron magielse / pix4profs

Avans schenkt 1200 schoolspullen aan basisscholen Sint-Maarten

BREDA - Avans Hogeschool in Breda doneerde donderdagochtend 600 A4-schrijfblokken en 600 pennen aan stichting Miss IQ. De stichting verzamelt schoolspullen voor basisscholen die op Sint-Maarten zijn getroffen door orkaan Irma. Binnenkort wil Miss IQ twee zeecontainers met schoolmaterialen naar het eiland verschepen. 

Voorzitter Ruth Groenewoud van stichting Miss IQ is al een maand bezig om schoolspullen te verzamelen voor verwoeste basisscholen op Sint-Maarten. Ze vond het geweldig toen ze hoorde dat Avans Hogeschool ook wilde doneren. 

Volgens haar kunnen veel kinderen niet naar school en zwerven ze daarom op straat. Dat was aanleiding voor de stichting, die zich inzet voor de toekomst van jongeren, om zoveel mogelijk schoolmaterialen op te halen. 

Steentje bijdragen

Op een houten pallet liggen de 31 dozen met 600 schrijfblokken en 600 pennen. Die heeft de hogeschool betaald uit een speciale pot. ,,Het geld uit de pot besteden we aan initiatieven voor jongeren en goede doelen. Door de barre omstandigheden op Sint-Maarten willen we hiermee graag een steentje bijdragen.'' zegt communicatiemedewerker Ruud Walenberg van Avans.

Containers

Miss IQ is inmiddels druk bezig om twee zeecontainers te vullen. Inmiddels heeft de stichting al bureaus, computers en kinderkleding verzameld. Groenewoud: ,,Alles gaat naar een gratis beschikbare opslagruimte in Alkmaar. Die zit al bijna vol. Er is alleen nog geld nodig om de verscheping van de containers te betalen.'' Ze hoopt dat het benodigde bedrag binnenkort is opgehaald. ,,Ondertussen blijf ik positief. Want hoe sneller we deze containers naar het eiland krijgen, hoe eerder de klassen kunnen beginnen.'' 

Groenewoud denkt wel dat Sint-Maarten meer hulp nodig heeft. ,,Ondanks dat de media er niet meer over schrijven. De bewoners moeten weten dat we ze niet vergeten zijn.'' 

Volledig scherm
De ravage op een school in Sint-Maarten. © Stichting Miss IQ
  1. Tim 'The Travelling Teacher' uit Terheijden reist de hele wereld over: 'Ik wilde dit al zo lang'

    Tim 'The Travelling Teacher' uit Terheijden reist de hele wereld over: 'Ik wilde dit al zo lang'

    TERHEIJDEN - Tim The Travelling Teacher, zo noemt hij zichzelf. Leraar Tim Ovington (28) uit Terheijden pakte in september zijn rugzak en heeft na vijf maanden al 18 landen bezocht. Hij wil met eigen ogen zien hoe het onderwijs er in al die landen uit ziet. Zelf gaf hij Engels en Mediawijsheid op de mavo aan Effent in Oosterhout. Nu praat hij met docenten in Denemarken, Ijsland en staat zelf voor de klas in Malawi, Toronto en Memphis.

In samenwerking met indebuurt Breda