Olof Suttorp foto Frans Strous
Volledig scherm
Olof Suttorp foto Frans Strous © foto BN DeStem

'Baas’ van Amphia ziekenhuis ook besmet

Olof Suttorp, voorzitter van de raad van bestuur van het Amphia ziekenhuis blijkt ook besmet met het coronavirus. Suttorp liet zich afgelopen maandag na klachten bij zijn huisarts testen en bleek positief. Hij zit momenteel thuis. 

Volgens het ziekenhuis maakt hij het goed. Zijn taken binnen het ziekenhuis zijn overgenomen door de twee andere leden van raad van bestuur, Christianne Lennards en Roos Leber. De twee nemen ook Suttorps rol in het Regionale Overleg Acute Zorg tijdelijk over waar onder andere gesproken wordt over de capaciteit aan intensive carebedden in de ziekenhuizen die zwaar onder druk staat. 

Niet meer testen

Hoe Suttorp het virus heeft opgelopen is onduidelijk. Het ziekenhuis test zijn medewerkers al enige tijd niet meer op corona. Door het tekort aan testkits werd daar enkele weken geleden mee gestopt. Nu het aantal beschikbare testkits weer toeneemt, overweegt het ziekenhuis haar eigen medewerkers weer te gaan testen. 

 1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.
 2. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Breda