Bavelse in leiding van Amphia

Christianne Lennards uit Bavel is benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Amphia Ziekenhuis. Daarmee bestaat de leiding van het ziekenhuis  binnenkort weer uit drie personen.

Lennards (54) die een uitgebreide staat van dienst in de gezondheidszorg heeft, begint op 1 november. Ze is moment nog verbonden aan het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Volgens Andre Goedée, voorzitter van de raad van toezicht, is de toetreding van Lennards tot de leiding van het ziekenhuis geen overbodige luxe. Hij wijst op de nieuwbouw die eind november in gebruik wordt genomen en de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. ,,Een nieuw paar kundige handen is daarom van harte welkom.’’ 

Lennards heeft zin in haar nieuwe functie. ,,Met professionele medewerkers en medisch specialisten én binnenkort een prachtig nieuw gebouw heeft Amphia alle mogelijkheden om haar ambities verder te realiseren. Ik verheug me erop om daar samen de schouders onder te zetten en dit vooraanstaande ziekenhuis mee te besturen.”

Volledig scherm
NIeuwe bestuurder Amphia © Peter Ullenbroeck

Lennards volgt Ronald van Etten op, internist-nefroloog, die tijdelijk tot de raad van bestuur toetrad na het overlijden van Mary Groenewoud.

De raad van bestuur van het Amphia bestaat momenteel nog uit voorzitter Olof Suttorp en lid Roos Leber.

  1. Vriendinnen rouwen om doodgestoken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’
    PREMIUM

    Vriendin­nen rouwen om doodgesto­ken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’

    Een vrolijk tienermeisje met een hart van goud. Helemaal gek van Feyenoord, dol op dure kleding en áltijd in voor gezelligheid. Drie goede vriendinnen die Megan (15) door en door kennen komen superlatieven tekort wanneer ze hun maatje in een paar zinnen omschrijven. Door een vreselijk drama moeten zij de rest van hun leven hun vriendin missen ‘omdat iemand iets vreselijk absurds heeft gedaan’.

In samenwerking met indebuurt Breda