Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r. Annie Koks, Jacqueline van der Kaa en Anita Geerts steken alvast een kaarsje op in de Bernarduskapel. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Bernardusoctaaf verbindt Ulicoten

ULICOTEN - In 1995 besloot pastoor Maikel Prasing om de na 1968 gestopte Bernardusoctaaf in Ulicoten in ere te herstellen. Dit is een achtdaagse herdenking van de sterfdag van St. Bernardus (20 augustus 1153). “De pastoor wilde het voor een jaar of vijf proberen. Maar we doen het nog steeds”, lacht Annie Koks.

Het thema van dit jaar is: ‘Wat hij zegt zal u troosten’. Elke dag, van 20 tot en met 27 augustus, zijn er vieringen in de Bernarduskerk. Op 20-8 begint de mis om 19.00 uur. Daarna volgt een voettocht van ruim een kilometer naar de op Belgisch grondgebied gelegen Bernarduskapel, waar de viering wordt voortgezet. Deze prachtige, rustgevende plek is ook per auto bereikbaar. “Alleen bij slecht weer gaan we niet naar de kapel, dan blijven we in de kerk.” Vorig jaar trok deze bijeenkomst ruim 200 mensen, ook van ver buiten Ulicoten.

  1. Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    BREDA - Nog een dag of tien te gaan, maar wie zich dit weekeinde al in kerstsferen wilde onderdompelen, had de plekken in Breda voor het uitkiezen. Uiteraard was er Betoverend Breda, dat vrijdagavond officieel opende en tot en met 6 januari duurt. Het trok het eerste weekend al een hoop publiek, geholpen door het eerste sneeuwlaagje van deze winter. Maar ook buiten het centrum was het feestdagensfeer dat de kerstklok sloeg. Kerstmarkten in de binnenstad, Prinsenbeek, Princenhage, het Ginneken en de Belcrum vochten om de gunsten van het publiek, en allemaal wonnen ze. Aan belangsteling hadden ze geen van alle te klagen.

In samenwerking met indebuurt Breda