Volledig scherm
2014-09-24 15:37:23 LEIDEN - Een agent in het nieuwe politieuniform. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP

Beschonken man rijdt in auto zonder kentekenplaten door Breda

BREDA / RIJSBERGEN - Een 42-jarige man uit Rijsbergen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in Breda omdat hij dronken achter het stuur zat en zonder kentekenplaten reed.

De politie controleerde rond 23.30 uur een auto op de Bredaseweg in Chaam. Op dit voertuig zaten Roemeense kentekenplaten, welke niet overeen kwamen met het type auto. Daarom werd het kentekenplaat in beslag genomen en aan de inzittenden duidelijk gemaakt dat er niet meer verder mocht worden gereden.

Tijdens die mededeling viel het de agenten op dat de bijrijder een beschonken indruk maakte.

Breda

Zo'n twee uur later zagen agenten op de Nieuwe Prinsenkade in Breda een auto rijden zonder kentekenplaten. Bij de controle bleek de eerder in Chaam gecontroleerde bijrijder achter het stuur te zitten. Op het politiebureau bleek dat hij inderdaad te veel gedronken had.

  1. Krasse knarren in Bredase politiek: zij de babbel en hij de dossierkennis
    interview

    Krasse knarren in Bredase politiek: zij de babbel en hij de dossierkennis

    BREDA - Noem ze krasse knarren, Yvonne de Heer-Seveke en Joep Taks, beiden 73 jaar. De Heer is nestor van de Bredase gemeenteraad, Taks kan er als tweede nestor bij komen. De Heer is lijsttrekker van Trots/OPA, de eenmansfractie waar ze vier jaar boegbeeld van is. De combipartij van Rita Verdonk's Trots op Nederland en Ouderen Politiek Aktief (OPA), ontstaan uit de boezem van 50Plus. Trots/OPA waar Taks de afgelopen periode commissie- en burgerraadslid van was. In november verliet hij de partij om lijsttrekker te worden van 50Plus.

In samenwerking met indebuurt Breda