50 jaar WV Sporting Oekel uit Rijsbergen. vlnr Bart Peemen, Wim Huijbregts (oprichter), Tom van Oosrschot (voorzitter) en Jan Bastiaansen. Bij kapel Oekel voor Onze Lieve Vrouwe van de Vreda. Waar de aller eerste tijdrit werd verreden.
Volledig scherm
50 jaar WV Sporting Oekel uit Rijsbergen. vlnr Bart Peemen, Wim Huijbregts (oprichter), Tom van Oosrschot (voorzitter) en Jan Bastiaansen. Bij kapel Oekel voor Onze Lieve Vrouwe van de Vreda. Waar de aller eerste tijdrit werd verreden. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Bij het kapelletje begon het een halve eeuw geleden voor wielervereniging Sporting Oekel

RIJSBERGEN - Op een mooie meidag in 2020 zitten vier mannen, drie op leeftijd, bij een kapelletje in het buitengebied van Rijsbergen. Op enige afstand van elkaar, de strenge RIVM-maatregelen zijn nog van kracht. Ze zitten niet zomaar op deze plek, want het is de geboortegrond van wielervereniging Sporting Oekel. 

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  10

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.