Centimeters voor de historische gevel van de Vrije Boekhandel heeft de gemeente een paal geplaatst voor een camera. Daar zijn Cees Reijner (l) en Guus Welten (r) zeer ontstemd over.
Volledig scherm
PREMIUM
Centimeters voor de historische gevel van de Vrije Boekhandel heeft de gemeente een paal geplaatst voor een camera. Daar zijn Cees Reijner (l) en Guus Welten (r) zeer ontstemd over. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Boekhandel staat voor paal: beveiligingscamera ontsiert ‘hartstikke oud’ pand

BREDA - Het heeft een van de mooiste winkelpuien van de Bredase binnenstad. De Vrije Boekhandel, op de hoek van de Veemarktstraat. Een echte blikvanger, ware het niet dat sinds maandag het zicht op de gevel ontsierd wordt door een metershoge paal, waar straks een veiligheidscamera op staat. Amper 50 centimeter vóór de winkel.

  1. Horecabaas Johan de Vos door het dolle heen: ‘Alsof je de loterij hebt gewonnen’

    Horecabaas Johan de Vos door het dolle heen: ‘Alsof je de loterij hebt gewonnen’

    BREDA - Horecaondernemers reageren euforisch op de aangekondigde versoepelingen van de coronaregels. Vanaf volgende week zaterdag kunnen Oranjefans weer EK-wedstrijden op grote schermen op het terras of in het café kijken. Ook kan een bezoek aan de kroeg of club tot diep in de nacht doorgaan. ,,Het is echt alsof je de loterij hebt gewonnen. Deze zomer ziet er nu wel even rooskleuriger uit dan die van vorig jaar”, beschrijft horecaondernemer Johan de Vos uit Breda.

In samenwerking met indebuurt Breda