Volledig scherm
PREMIUM
Boerke Verschuren in 't Ginneken. © Google Streetview

Boerke Verschuren in Breda vecht dwangsom geluidsoverschrijding aan

BREDA - Een dwangsom van duizend euro hield café Boerke Verschuren aan de Ginnekenmarkt in Breda over aan een zomerse avond, september vorig jaar. Er was een geluidsoverschrijding van 30 decibel gemeten.

Het café vocht de dwangsom deze week aan bij de Adviescommissie Bezwaarschriften. ,,Als ondernemer die al langer meedraait weet hij wanneer hij de grens opzoekt of er overheen gaat. Die bewuste avond ziet hij niet in wat er fout is gegaan", zegt Raoul Meester, advocaat van de eigenaar van café Boerke Verschuren.

 1. ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’
  PREMIUM

  ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’

  KLEIN-ZUNDERT/ MALAWI - Nicole van Elteren was 26 jaar, toen haar leven voorgoed kantelde. Daar stond ze. In Malawi. De kleine Maria, vier maanden oud, in haar armen. ,,De oma van Maria keek me aan, vroeg toen of ik het kindje wilde adopteren. Ik aarzelde. Had eigenlijk plannen terug te gaan naar Nederland. Maar ik was gehecht geraakt aan Maria. Wilde er voor haar zijn. Ik vond het eng, maar heb het toch gedaan.”
 2. Bredaose Turfschippers en ’t Zooike hebben de officiële carnavalskraker van 't Kielegat
  Kielegat

  Bredaose Turfschip­pers en ’t Zooike hebben de officiële carnavals­kra­ker van 't Kielegat

  BREDA - Da ziede zo, een vrolijk liedje over de liefde, van De Bredase Turfschippers & ‘t Zooike is tijdens het jaarlijkse blèèrfêêst van het Kielegat uitgeroepen tot Carnavalslied 2019. Een zeskoppige jury geeft individueel punten op drie onderdelen: tekst, muziek en carnavalesk gehalte. Na afloopt levert een simpele optelsom de winnaar van de avond op. Zonder dat hier verder nog overleg over plaatsvindt. ,,Het is drieënhalve minuut hard werken per nummer, dat is al”, zegt juryvoorzitter Ton Kleemans.

In samenwerking met indebuurt Breda