Sfeerimpressie Groene Kamers Rijsbergen
Volledig scherm
Sfeerimpressie Groene Kamers Rijsbergen © Somnium Real Estate en Maas-Jacobs

Bouw 38 nieuwe woningen in Rijsbergen nadert

RIJSBERGEN - Het duurt nog even voor de eerste bouwers er aan de slag kunnen, maar sinds deze week is de komst van 38 nieuwe woningen in Rijsbergen een stuk dichterbij gekomen.

Die woningen maken deel uit van fase twee (en drie) van nieuwbouwwijk De Groene Kamers in Rijsbergen. De eerste fase, die uit veertig woningen bestond, is inmiddels klaar.

Plan voor de 38 nieuwe woningen is van SoMu Vastgoed. Die nieuwbouw is ingetekend in het gebied tussen de Ettenseweg en de Bredaseweg. Zes van de 38 huizen worden niet duurder dan 200.000 euro en zijn daardoor als sociale koopwoningen aantrekkelijk voor bijvoorbeeld starters.

Woningbehoefte 

Dat is nodig, want de behoefte aan woningen is groot in Rijsbergen. Ook bij starters en ouderen. Precies om aan de grote vraag te voldoen: ,,Is gekozen voor een versnelling van de bouw van De Groene Kamers door fase twee en drie te combineren”, zegt bouwwethouder Patrick Kok.

Het college besloot deze week om het ontwerpbestemmingsplan in procedure te brengen. De afronding daarvan duurt enkele weken. Inwoners kunnen inspreken. Hun opmerkingen worden daarna behandeld. Als alle formaliteiten klaar zijn kan de bouw beginnen.

In samenwerking met indebuurt Breda