Volledig scherm
PREMIUM
Het vroegere klooster aan de Seminarieweg in Bavel. © René Schotanus

Bouw hotel in klooster Seminarieweg Bavel stilgelegd

BREDA - De verbouwing van het vroegere klooster aan de Seminarieweg in Bavel tot luxe hotel is woensdag stilgelegd op last van burgemeester en wethouders van Breda. Het besluit is genomen naar aanleiding van een integriteitsonderzoek. De eigenaar, Teleport BV, kondigt een kort geding aan.

,,We hebben een onderzoek laten instellen door het landelijk Bureau Bibob. De bevindingen zijn dusdanig dat we de vergunning intrekken”, reageert wethouder Daan Quaars (VVD, bouwen en wonen). Over het waarom van het onderzoek en op wie het was gericht wil hij niets kwijt. ,,Over de inhoud kan ik niks zeggen.” 

  1. Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC
    PREMIUM

    Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC

    BREDA/TILBURG - Hij zou het zo weer doen, verklaart Tilburger Bjorn S. (43). Tijdens de zware rellen vorig jaar na de wedstrijd NAC-Willem II spoot hij met een brandblusser door een spleet van de scheidingswand. ,,In de hoop dat het rustiger zou worden”, verklaart hij later. ,,Als het hek zou openen, zouden er doden vallen. Wij waren met maar zevenhonderd man. De politie stond er wel, maar deed niets. Wat ik deed, werkte de-escalerend.”

In samenwerking met indebuurt Breda