Volledig scherm
PREMIUM
De bouwmaterialen voor een Turkse moskee staan al maanden gereed aan de Vlaanderenstraat in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

Bouw Turkse moskee in Breda: ‘We kunnen niet wachten op rechtsgang’

BREDA - De bouw van de Turkse moskee in de Hoge Vucht in Breda-Noord wordt begin oktober weer opgestart. Dat meldt Hasan Barut namens de Yeni-stichting. ,,We kunnen niet wachten op het verloop van de rechtsgang, dat kan nog wel drie jaar duren.” De bouw ligt al negen maanden stil. Barut zoekt tegelijkertijd toenadering tot de buurt: ,,We zijn op elkaar aangewezen.”

Het bouwbord staat er nog steeds, op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Groenedijk, in wijk Wisselaar. In stille afwachting. De bouw ligt op z'n gat sinds de rechter in december 2018 de gemeente terugfloot. Bewoners voelden zich overvallen door de moskee en stapten naar de voorzieningenrechter. De rechter liet de bouw stilleggen omdat de vergunning niet deugde. De fundering lag er toen al in. 

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.

In samenwerking met indebuurt Breda