Brand verwoest timmerwerkplaats in Teteringen, woonhuis op tijd gered

UPDATE + VIDEOTETERINGEN - Een grote brand heeft woensdag aan het begin van de middag de werkplaats van een vloeren- en houtbewerkingsbedrijf aan de Hoolstraat in Teteringen verwoest. Niemand raakte gewond. De eigenaar ​​​van het bedrijf h​​​​eeft geen idee wat de oorzaak van de brand is geweest.

De brandweer was er op tijd bij en slaagde erin het aanpalende woonhuis te behoeden voor de vlammen. De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden die last hadden van de rook om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Ook werd aangeraden om de ventilatie tijdelijk uit te schakelen. De Hoolstraat werd tijdelijk voor het verkeer afgesloten.

De timmerwerkplaats moet als verloren worden beschouwd.

Ontdekt door vrouw

De brand is even na half een ontdekt door de vrouw van de eigenaar en een werknemer van het bedrijf. Zij openden de deur van de werkplaats en stuitten onmiddellijk op grote rookontwikkeling, waarna ze 112 hebben gebeld. De eigenaar, die vier werknemers in dienst heeft, vertelt dat op het moment van het uitbreken van de brand niemand in de 230 vierkante meter grote werkplaats aanwezig was. ,,We waren allemaal op klus elders. Ik was ergens anders in Teteringen toen ik door mijn vrouw werd gebeld. En ben meteen naar huis gegaan. Ik heb geen idee wat de oorzaak van de brand is geweest.''

De technische recherche doet onderzoek.

Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Volledig scherm
Grote brand verwoest houtbedrijf in Teteringen © Tom van der Put/MaricMedia
Volledig scherm
Grote brand verwoest houtbedrijf in Teteringen © Tom van der Put/MaricMedia
Volledig scherm
Grote brand verwoest houtbedrijf in Teteringen © Tom van der Put/MaricMedia

In samenwerking met indebuurt Breda