Volledig scherm
Festival Breda Barst in het valkenberg. Optreden punkrockers Note to Amy. © Pix4Profs/Ron Magielse

Breda Barst los voor twee dagen muziek en vermaak

UPDATEBREDA - Myllie en The Tunes hadden zaterdag de eer om de aftrap te verzorgen van Breda Barst. Het was het begin van twee dagen vol muziek en vermaak. 

Breda Barst is al jaren een mix van een gezelligheids- en belevingsfestival. Sinds vorig jaar ook voor de allerkleinsten. Zo is er een zweefmolen voor de waaghalsjes. Maar ook voor de grotere waaghalzen valt er wat te beleven. Altijd al willen leren skateboarden? Dat kan! En sommige kinderen komen ook gewoon voor de muziek.

Tekst loopt door onder de foto's.

Volledig scherm
Zweefmolen zorgt voor vermaak op Breda Barst. © Willem Jongeneelen
Volledig scherm
Skateboardles voor de jeugd. © Pix4Profs/Ron Magielse
Volledig scherm
Jeugdige fan bij optreden punkrockers Note to Amy. © Pix4Profs/Ron Magielse

Muziek

Kort na Myllie en The Tunes werden de bezoekers van Breda Barst goed wakker geschud door Tusky. Punkrockers uit Alblasserdam, of All places. Deels herrezen uit de succesvolle band John Coffey. Vroeg op de mainstage in Breda, want vanavond nog een showtje in Amsterdam! 

Uiteindelijk draait Breda Barst ook vooral om de muziek en er is genoeg moois te ontdekken. Zit er een nieuwe Kensington, Jett Rebel of Triggerfinger tussen de artiesten die dit jaar op het podium staan? Popjournalist Willem Jongeneelen ging alvast op onderzoek uit. Lees hier zijn zaterdagtips!

Volledig scherm
Tusky op Breda Barst. © Willem Jongeneelen
Volledig scherm
Myllie & The Tunes zorgden voor de aftrap van Breda Barst. © Pix4Profs/Ron Magielse
Volledig scherm
Robin Borneman had een prima band bij zich, maar hij durfde ook solo gewaagd uit te pakken. © Willem Jongeneelen
  1. Kerk afgeladen vol leutvierders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    Kerk afgeladen vol leutvier­ders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    BREDA - Dagjesmensen die - al dan niet geïnspireerd door het tv-programma 'Hier zijn de Van Rossems - die afgelopen zondag een bezoekje aan de Grote Kerk planden, staat bij binnenkomst een bijzondere verrassing te wachten. Vol ongeloof zien ze de kerk afgeladen vol zitten met leutvierders. Sommige bezoekers draaien meteen weer om, anderen blijven staan kijken en maken met hun telefoon foto's en filmpjes voor het thuisfront. De Oeledienst, de jaarlijkse carnavaleske kerkdienst in het Kielegat blijft een bijzonder fenomeen.

In samenwerking met indebuurt Breda