Breda: geen probleem dat opstelplaats voor 15 kliko's pal voor raam van woonhuis staat

DEN HAAG/BREDA - De gemeente Breda vindt het geen probleem dat een opstelplaats voor een vijftiental vuilniscontainers precies voor een woonkamerraam van een bewoner van de Zilvermeeuw is gesitueerd.

“Sterker nog, vanuit beide kanten van mijn kamer kijk ik nu op vuilcontainers. Iedereen in de buurt vindt het ongelooflijk dat de gemeente de opstelplaats voor de rolcontainers pal voor mijn woning heeft aangewezen”, zei Bredanaar Jos de Moor dinsdag bij de Raad van State. 

De Moor hoopt dat het hoogste bestuursrechtscollege een dikke streep door de opstelplaats haalt en de gemeente dwingt een alternatieve locatie te zoeken. En die is volgens De Moor schuin tegenover zijn woning ruim beschikbaar. Dat kost alleen een parkeerplaats. 

De gemeente vindt dat geen goed idee en wil geen parkeerplaatsen opofferen aan een opstelplaats voor containers. Bovendien komen de containers dan weer voor een andere woning te staan. Volgens De Moor hebben die mensen er lang niet zoveel last van als hij, omdat de opstelplaats daar op enige afstand van de zijkant van de woning zou komen te liggen en er nog een hoge schutting tussen zit. 

Bij De Moors woning staan ze aan de voorkant in het gelid en is de haag niet hoger dan een meter. Hij kijkt recht tegen de bovenzijdes van de containers aan. “Bovendien levert dat veel herrie en stank op en mensen staan voortdurend bij mij naar binnen te kijken als ze de container neer zetten. En ze rijden de container vaak half mijn heg in, die daardoor al schade heeft opgelopen", aldus De Moor. 

Rechter en staatsraad Lex Michiels reageerde verbaasd, “mooie buurt is dat, als uw buurtgenoten de containers de heg inrijden. Misschien moet u dat eens tegen ze zeggen.” 

In ieder geval gaat de staatsraad nog eens goed bekijken of de gemeente voor een opstelplaats heeft gekozen die door de beugel kan. Of dat de containers beter een stukje verderop geplaatst kunnen worden. 

Uitspraak binnen enkele weken.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rijnhout Media

In samenwerking met indebuurt Breda