Voor vernieuwende horecaconcepten, zoals De Foodhall aan de Reigerstraat in Breda, blijft altijd ruimte in de gemeente Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor vernieuwende horecaconcepten, zoals De Foodhall aan de Reigerstraat in Breda, blijft altijd ruimte in de gemeente Breda. © Pix4Profs / Johan Wouters

Breda wil enkel horeca die écht iets toevoegt aan de stad: ‘Geen vierde koffiebar in de straat’

BREDA - Nog meer koffiebars of restaurants uit het middensegment heeft Breda niet nodig. Voor een toprestaurant of uniek concept blijft wel altijd ruimte in de stad. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe horecabeleid van Breda. De gemeente gaat voor meer kwaliteit en variatie, niet per se voor groei. ,,Wat betreft het aantal horecazaken zitten we goed.”

  1. Jos van Etten verlaat de arena: ‘Stel mensen voorop, kijk niet alleen naar dat financiële plaatje’
    PREMIUM

    Jos van Etten verlaat de arena: ‘Stel mensen voorop, kijk niet alleen naar dat financiële plaatje’

    BREDA - Rechtvaardigheid voorop, wars van slappe praatjes. Ulvenhouter Jos van Etten (68) hield er altijd zijn eigen stijl op na. Maar na een kwart eeuw politiek is het welletjes voor de verenigingsman, die de afgelopen 8,5 jaar burgerraadslid was, op het laatst voor Breda Beslist. Van Etten neemt afscheid van de arena. ,,Het gaat niet alleen om het financiële plaatje.”

In samenwerking met indebuurt Breda