Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Bredanaar aangehouden na wapen- en munitievondst in woning

BREDA - Een 49-jarige man uit Breda is dinsdag aangehouden omdat hij weigerde zijn woning te verlaten. Na zijn arrestatie werden in de woning onder andere twee luchtdrukwapens en diverse munitie aangetroffen.

Een gerechtsdeurwaarder schakelde dinsdag de politie in omdat de man weigerde zijn huis in het centrum leeg te maken en te verlaten. De bewoner zou mogelijk over wapens beschikken. 

Agenten hebben de 49-jarige man aangehouden. In zijn woning werden twee luchtdrukwapens, een geluidsdemper, een wapenstok, een patroonhouder en een blik met 71 patronen van diverse kalibers aangetroffen. Alle wapens en munitie zijn in beslag genomen.

De Bredanaar is naar aanleiding van de vondsten in verzekering gesteld op grond van de Wet Wapens en Munitie. De recherche onderzoekt nog of een van de aangetroffen buksen wellicht illegaal is.

  1. Vriendinnen rouwen om doodgestoken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’
    PREMIUM

    Vriendin­nen rouwen om doodgesto­ken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’

    Een vrolijk tienermeisje met een hart van goud. Helemaal gek van Feyenoord, dol op dure kleding en áltijd in voor gezelligheid. Drie goede vriendinnen die Megan (15) door en door kennen komen superlatieven tekort wanneer ze hun maatje in een paar zinnen omschrijven. Door een vreselijk drama moeten zij de rest van hun leven hun vriendin missen ‘omdat iemand iets vreselijk absurds heeft gedaan’.

In samenwerking met indebuurt Breda