Volledig scherm
Carl de Keyzer zocht voor zijn serie Cuba la Lucha het Cuba op dat van communisme beweegt naar een vrijemarkteconomie.

BredaPhoto 2016: Foto's met kracht en machteloosheid

Op verschillende plaatsen in Breda is de opbouw van BredaPhoto al volop bezig. Nog een week, dan begint het tweejaarlijkse fotofestival. Met tientallen exposities die allemaal draaien om het thema 'You'.

BREDA - Het is bijna een vage herinnering geworden. De verzorgingsstaat. De maatschappij die tot voor kort de norm was. Waarin de overheid verantwoordelijkheden overnam van burgers. Makkelijk, veilig en vertrouwd. Maar ook: best duur.

Sinds na de crisis van 2008 steeds meer werd beknibbeld op overheidsuitgaven, brokkelde de oude verzorgingsstaat langzaam af. Hij werd vervangen door de hippe 'participatiemaatschappij'.

Waarbij burgers werden opgeroepen om toch vooral heel veel zelf te doen en te regelen. Het heft in eigen handen te nemen.

BredaPhoto, het tweejaarlijkse foto-evenement dat vanaf 15 september in Breda plaatsvindt, vond die veranderende samenleving, waarbij een groeiend beroep wordt gedaan op de zelfredzaamheid, boeiend. Het werd gekozen tot centraal thema: You, omdat het om jou draait, om wat jij er van maakt, hoe jij oplossingen zoekt en vindt. Of niet.

Lees donderdag meer over BredPhoto in BN DeStem

BredaPhoto is van 15 september t/m 30 oktober.
Voor info programma, deelnemers en prijzen zie: : www.BredaPhoto.nl

In samenwerking met indebuurt Breda