Volledig scherm
© ANP

Bredase HMC-cliënten houden hun scootmobiel

BREDA - Inwoners van Breda die een scootmobiel, rolstoel of andere ondersteunde middelen krijgen van het Hulpmiddelencentrum (HMC) zullen zo weinig mogelijk hinder ontvangen van het faillissement van het zorgbedrijf.

Dat meldt de gemeente. De rechtbank heeft het HMC vorige week failliet verklaard. Het HMC is een van de drie contractpartners van de gemeente Breda als het gaat om de levering van hulpmiddelen als scootmobielen en rolstoelen.

De curatoren hebben overeenstemming bereikt over een boedelkrediet voor elf weken. Dit betekent dat ze tweeënhalve maand de tijd hebben om de activiteiten van het HMC zo goed mogelijk over te dragen naar andere leveranciers van Wmo- en Zvw-hulpmiddelen.

Gedurende deze periode wordt de dienstverlening van het Hulpmiddelencentrum voortgezet. Uitgangspunt voor alle partijen, waaronder de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het ministerie van VWS en ook gemeente Breda, is dat cliënten zo min mogelijk hinder ondervinden van het faillissement. In Breda hebben ongeveer 450 cliënten hulpmiddelen van HMC. 

In samenwerking met indebuurt Breda