Eerdere jaren, zoals in 2017, was het een dolle boel op en rond de Grote Markt tijdens de Bredase klûntocht. Dit jaar wordt het een online thuisfestijn.
Volledig scherm
Eerdere jaren, zoals in 2017, was het een dolle boel op en rond de Grote Markt tijdens de Bredase klûntocht. Dit jaar wordt het een online thuisfestijn. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Bredase Klûntocht gaat online door met 11 thuisopdrachten

BREDA - Een Kielegat zonder carnaval bestaat niet. Maar ook niet zonder de inmiddels traditionele Bredase Klûntocht. En dus gaat ook deze dit jaar  door, zij het met een online variant op zondag 24 januari.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari