Volledig scherm
© ThinkStock

Bredase stalker ziet zijn kinderen weer

BREDA - Verdacht van meer dan tien verschillende strafbare feiten. Veelal gericht op zijn ex of mensen rondom haar tussen januari 2015 en februari vorig jaar. Maar nu heeft Bredanaar Ö.S. zijn leven weer op de rit. Nieuwe vriendin, nieuw werk, afgekickt en hij ziet zelfs zijn kinderen weer.

De man had lang een relatie met zijn ex, kreeg zelfs twee kinderen met haar, die nu 5 en 10 jaar oud zijn. De relatie kwam echter ten einde en onder invloed van verschillende psychische problemen en verslaving aan wiet ging het behoorlijk mis. Hij werd agressief en bleef bedreigen en ook zou hij zijn ex en anderen enkele keren hebben mishandeld. 

Onmacht

De verdachte heeft een deel van de feiten ook bekend. ,,Het was onmacht'', zei hij tegen de rechter. Door alle onenigheid kon hij ook zijn kinderen niet meer zien. Maar nu is dat allemaal anders. 

S. kreeg een nieuwe vriendin en zijn leven nam een totaal andere wending. Van de drugs is hij af en hij werkt weer volle dagen. Natuurlijk, door zijn persoonlijkheidsstoornis heeft hij nog weleens problemen, maar hij heeft geen ruzie meer met zijn ex. Sterker. 

Quote

Mijn kinderen springen drie meter de lucht in, zo blij zijn ze als ze me weer zien. Ik had dit twee jaar geleden niet durven dromen

Verdachte Ö. S.

Deze zomer waren zijn kinderen zelfs weer twee weken bij hem en ze komen nu nog om het weekend. ,,Ja, het gaat nu allemaal zo geweldig. Ze springen drie meter de lucht in, zo blij zijn ze als ze me weer zien. Ik had dit twee jaar geleden niet durven dromen", zei S. tegen de rechter. 

Mede door zijn nieuwe leven eiste de officier geen onvoorwaardelijke celstraf meer. Meneer zou alleen nog drie maanden voorwaardelijk moeten krijgen en een taakstraf van 200 uur. Advocaat Moritz Schönfeld vond zelfs die taakstraf overbodig.

Uitspraak

De uitspraak is op 23 augustus.

In samenwerking met indebuurt Breda