Volledig scherm
© ANP

Bredase vader van dode baby bedreigd in gevangenis

BREDA - Vader Kevin van den B., verdacht van het dodelijk mishandelen van zijn zeven maanden oude baby, wordt bedreigd in de gevangenis. Dat vertelde de Bredanaar maandag in de rechtbank.

In de gevangenis in Dordrecht kwamen gedetineerden erachter waarom Van den B. vast zit. Daarop werd hij zodanig bedreigd dat een bewaarder hem vertelde dat ze zijn veiligheid niet konden garanderen. 

Hij is toen overgeplaatst naar een ander afdeling, maar ook daar gingen bedreigingen door. Hij is toen weer teruggeplaatst naar de penitentiaire inrichting in Vught. Toen kwam daar een bekende uit Dordrecht ook te zitten en begonnen de bedreigingen opnieuw.

Bloeduitstorting en gescheurde tongriem

De baby overleed in november 2017. Sectie op het babylijkje wees uit dat het kind is overleden door het heftig heen en weer te schudden of door geweld van buitenaf. Het jongetje had een bloeduitstorting en een gescheurde tongriem. Ook zaten verwondingen aan de mondbodem en het tandvlees.

De vader wordt er nog altijd van verdacht dat hij degene is die het fatale geweld uitoefende. Hij en de moeder zijn de enige die in huis waren op de bewuste avond. De politie luisterde echter de telefoons af en daar hoorden ze Van den B. tegen haar zeggen: ,,Ik weet dat jij het niet hebt gedaan.’' 

Zelf ontkent hij echter ook dat hij de baby mishandelde.

‘Ernst weegt zwaarder dan uw belang’

Mede door de bedreigingen vroeg advocaat Karsten Verkaart of de rechtbank zijn cliënt wilde vrijlaten. Dat deed de rechtbank niet. ,,We hebben u gehoord en nemen onmiddellijk aan dat u zwaar tucht en het moeilijk heeft in de gevangenis. Maar de ernst van het feit weegt zwaarder dan uw belang om vrij te komen.’' 

De rechtbank gaf wel de officier van justitie de opdracht goed op de veiligheid van Van den B. te laten letten. De zaak wordt waarschijnlijk pas in oktober of november van dit jaar behandeld. Voor die behandeling worden drie dagen uitgetrokken.

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.

In samenwerking met indebuurt Breda