Bredase wijk Hoge Vucht kiest voor PVV, DENK scoort ook goed

BREDA - In de Bredase wijk Hoge Vucht is de PVV tijdens de Tweede Kamerverkiezingen veruit de grootste gebleken. Dat blijkt uit de gegevens per stembureau die de gemeente Breda heeft bekendgemaakt. 

Volledig scherm
De PVV van Geert Wilders heeft in de wijk Hoge Vucht in Breda de meeste stemmen gekregen. Op twee bureaus volgt DENK hem op de voet. © Hollandse Hoogte

Met name het stemgedrag in gemeenschapshuis De Biesdonk en basisschool De Fontein is opvallend. Met respectievelijk 255 en 194 stemmen is de PVV daar als winnaar uit de bus gekomen, op de voet gevolgd door DENK (191 en 178). Ook bij drie stembureaus in Tuinzigt wint de PVV.

Het drukbezochte stembureau op het NS-station laat ook een ander beeld zien dat het gemiddelde in Breda. D66 is daar met 673 stemmen de winnaar, gevolgd door VVD (633) en GroenLinks (55). 

Het gat met onder meer de PVV (151) is hier vele malen groter dan elders in de stad.

Ook in de dorpen blijkt de aanhang voor de VVD groot. In 't Web in Teteringen ging meer dan een op de drie stemmen naar de landelijke winnaar (775 stemmen). In de Pekhoeve in Ulvenhout (817) was dat zelfs 40 procent, ongeveer evenveel als in De Drie Linden in Prinsenbeek (769).

Bekijk hier het complete overzicht per stembureau in de gemeente Breda.

In samenwerking met indebuurt Breda