Volledig scherm
breda-foto : ron magielse interieur evenementenhal de bree op breepark heeft de afmetingen van een uit de kluiten gewassen voetbalveld. © ron magielse / pix4profs

Breepark voelt geen financiële zorgen na vier afgelastingen in een jaar

BREDA - Breepark maakt zich niet druk om de financiële positie, nu al het vierde grote evenement dit jaar is afgelast. Dat laat woordvoerster Maartje Jansen desgevraagd weten. 

Tijdens de openingsweek van de evenementenhal zouden onder meer Wolter Kroes, Glennis Grace, Xander de Buisonjé en Boef optreden. Maar nu de gemeente de vergunning voor het feest niet heeft afgegeven, moet de organisatie een regeling treffen met die artiesten.

Eerder dit jaar ging al een streep door de Love and Marriage Beurs, Holiday on Ice en Art Breda. Die laatste partij heeft een schadeclaim ingediend bij Breepark vanwege het niet door kunnen gaan van het evenement. De kunst- en antiekbeurs is in mei op het laatste moment uitgeweken naar het oude pand van Breda's Museum in het centrum.

,,We hebben extra kosten moeten maken omdat we buiten ook tenten neer hebben moeten zetten. En we minder inkomsten gehad omdat we minder ruimte hadden voor de standhouders en minder bezoekers hebben kunnen trekken. Dat heeft een fors verlies opgeleverd," zegt directeur Erik Hermida van Art Breda.

De claim ligt volgens Hermida nog niet bij de rechter. ,,Wij hebben nog steeds interesse om met Art Breda jaarlijks naar Breepark te komen. De claim nemen we mee in die gesprekken." Hoe hoog de claim en het geleden verlies zijn, wil Hermida niet zeggen. 

Ook de hoogte van de financiële strop voor Breepark is niet bekend.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda