Volledig scherm
breda-foto : ron magielse interieur evenementenhal de bree op breepark heeft de afmetingen van een uit de kluiten gewassen voetbalveld. © ron magielse / pix4profs

Breepark voelt geen financiële zorgen na vier afgelastingen in een jaar

BREDA - Breepark maakt zich niet druk om de financiële positie, nu al het vierde grote evenement dit jaar is afgelast. Dat laat woordvoerster Maartje Jansen desgevraagd weten. 

Tijdens de openingsweek van de evenementenhal zouden onder meer Wolter Kroes, Glennis Grace, Xander de Buisonjé en Boef optreden. Maar nu de gemeente de vergunning voor het feest niet heeft afgegeven, moet de organisatie een regeling treffen met die artiesten.

Eerder dit jaar ging al een streep door de Love and Marriage Beurs, Holiday on Ice en Art Breda. Die laatste partij heeft een schadeclaim ingediend bij Breepark vanwege het niet door kunnen gaan van het evenement. De kunst- en antiekbeurs is in mei op het laatste moment uitgeweken naar het oude pand van Breda's Museum in het centrum.

,,We hebben extra kosten moeten maken omdat we buiten ook tenten neer hebben moeten zetten. En we minder inkomsten gehad omdat we minder ruimte hadden voor de standhouders en minder bezoekers hebben kunnen trekken. Dat heeft een fors verlies opgeleverd," zegt directeur Erik Hermida van Art Breda.

De claim ligt volgens Hermida nog niet bij de rechter. ,,Wij hebben nog steeds interesse om met Art Breda jaarlijks naar Breepark te komen. De claim nemen we mee in die gesprekken." Hoe hoog de claim en het geleden verlies zijn, wil Hermida niet zeggen. 

Ook de hoogte van de financiële strop voor Breepark is niet bekend.

 1. 3 redenen waarom Bredase winkeliers geen aangifte doen na diefstal
  PREMIUM
  Video

  3 redenen waarom Bredase winkeliers geen aangifte doen na diefstal

  BREDA - Het aantal aangiftes in Breda van winkeldiefstal daalt al enkele jaren. Zo werden er in 2015 nog 705 aangiftes gedaan, 235 meer dan in 2017. Onderzoek van Detailhandel Nederland wijst uit dat het aantal winkeldiefstallen in dezelfde periode met 5 procent is gestegen. Uit gesprekken met diverse Bredase ondernemers blijkt dat velen van hen inderdaad gestopt zijn met het melden van deze vorm van criminaliteit. Hieronder de 3 belangrijkste redenen waarom dat zo is.
 2. 'Otto-officier' Greetje Bos: 'Misbruik wrakingsrecht in grote strafzaken'
  PREMIUM

  'Otto-officier' Greetje Bos: 'Misbruik wrakingsrecht in grote strafzaken'

  Breda - Advocaten in grote strafzaken maken steeds vaker misbruik van het procesrecht door aanhoudingsverzoeken in te dienen, rechtbanken te wraken en 'als laatste strohalm' de verdediging zelfs neer te leggen. Het zijn trucs die niks te maken hebben met mogelijk partijdige of bevooroordeelde rechters, waarvoor wraking is bedoeld, maar louter om de rechtsgang te vertragen en verdachten op vrije voeten te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Breda