Volledig scherm
De brug bij de Wildertsedijk Zundert © Google Streetview

Brug in Zundert bij sportpark De Wildert wordt vervangen

ZUNDERT - Wie de komende maanden in Zundert met de auto naar sportpark De Wildert of het zwembad gaat, zal een eindje moeten omrijden. De brug ligt er uit.

Het is al enige tijd bekend: de brug in Zundert over de Weerijs, vlak bij sportpark De Wildert, heeft zijn beste tijd gehad. Hij is op en moet volledig worden vervangen.

Na enkele weken voorbereiding, is het 28 januari zover. Aannemer KWS-Aquavia gaat aan de slag. Verkeer treft vanaf dat moment in de omgeving van de brug op de Wildertsedijk de nodige hekken en verkeersborden aan. De straat is er afgesloten.

Noodbrug 

Althans: dat geldt voor automobilisten en ander gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen nog wel vrij makkelijk de overkant bereiken. Voor hen wordt vlakbij de huidige brug een noodbrug aangelegd.

Wie desondanks toch met de auto naar sportpark of zwembad wil, moet omrijden via de alternatieve route over de Prinsenstraat en Beeklaan, om uiteindelijk via de brug in de Meirseweg de Weerijs over te kunnen steken. Een omweg waardoor, zo wordt op de gemeentelijke website ingeschat, het verkeer tussen de vijf en tien minuten later op de plaats van bestemming is.

Overigens belooft de gemeente dat gestreefd wordt om de sportvoorzieningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Al kan het voorkomen, waarschuwt Zundert, dat de route soms voor korte termijn is belemmerd.

Als alles loopt zoals gepland is het werk eind april afgerond en ligt vlak voor Koningsdag een nieuwe brug bij de Wildertsedijk.

In samenwerking met indebuurt Breda