Volledig scherm
De ME bij een café aan de Meidoornstraat in Breda. © Tom van der Put/MaricMedia

Burgemeester Depla wil gebiedsverbod voor rellende voetbalsupporters

VIDEOBREDA - Burgemeester Paul Depla van Breda wil gebiedsverboden opleggen aan de voetbalsupporters die zondag betrokken zijn geweest bij rellen na afloop van de streekderby NAC-Willem II. De burgemeester laat zich maandag informeren over de mogelijkheden, zei hij op Omroep Brabant en Radio 1.

Supporters van beide ploegen wilden elkaar zondag te lijf gaan. De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie werden ingezet om de tientallen supporters van beide clubs uit elkaar te houden.

Tot dusver zijn vijf verdachten aangehouden, maakte de politie maandag bekend. De mannen komen uit Breda, Roosendaal en Oosterhout. De politie verwacht nog meer arrestaties, op basis van camerabeelden die gemaakt zijn. De politie adviseert relschoppers om zich te komen melden om te voorkomen dat beelden online worden geplaatst.

Volgens de burgemeester kunnen de relschoppers rekenen op maatregelen. Ook NAC zal stadionverboden uitdelen, verwacht Depla. En als het aan hem zelf ligt, blijven de betrokkenen met een gebiedsverbod voorlopig uit de buurt van het stadion.

Volledig scherm
Onrust na NAC-Willem II © Perry Roovers/MaRicMedia
 1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
  PREMIUM

  Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

  BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.
 2. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
  PREMIUM
  Update

  Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

  BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Breda